Accu’s in het lab, tikkende brandbom

Er liggen steeds meer lithium-ion batterijen in het lab. Ze zien er onschuldig uit, maar kunnen zomaar in brand vliegen. Blussen gaat vrijwel niet. Liggen er meerdere draadloze apparaten en accu’s bij elkaar in een ruimte, dan is zelfontbranding een levensgroot risico. Veiligheidskasten voor accu’s zijn de enige labproof oplossing.

Ook labs liggen vol met accu’s, en het worden er steeds meer. Denk aan draagbare, oplaadbare apparaten, zoals laptops, iPads, handhelds, barcodescanners, sensoren, vochtbepalers, thermometers, maar ook stand-alone schuddertjes, elektrische pipetteerders, stofzuigers, mixertjes… en vanzelfsprekend ook de persoonlijke devices als koptelefoons, radio’s, fiets- en autoaccu’s. Je kunt daarom stellen dat we te maken hebben met een nieuwe gevaarlijke stof.

Vandaar dat Henk Niewenhuis, directeur van Asecos Benelux, en Pieter Wilten van Dupa Veiligheidstechniek vanuit hun expertise op het gebied van brandveiligheidsopslagkasten, opgelucht zijn over hun doordachte, gedegen en fundamenteel veilige opslag, zowel mét als zonder oplaadmogelijkheid.

Artikel LabInsights 15 maart 2022

Dupa’s oplossing? De Battery Line!

  • Volledig gecertificeerd kast in combinatie met laadstations
  • Backdraft gepatenteerde deurvergrendeling bij calamiteiten
  • Ontluchting in ieder compartiment
  • 4 Laadstations per compartiment
  • Compartimenten brandwerend geïsoleerd