Aerosolv; gebruikte spuitbussen veilig, schoon en snel legen

Aerosolv is een handig apparaat om gebruikte spuitbussen veilig, schoon en snel te legen. Daardoor hoeft het niet meer als gevaarlijk afval te worden afgevoerd, maar kan het als schroot worden aangeboden.
De opslag van gebruikte spuitbussen is vaak een ondergeschoven kindje, immer het is (bijna) afval. Maar volgens PGS15 moeten alle spuitbussen worden opgeslagen in een brandvrije kluis. Ook de afvoer van gebruikte spuitbussen kan niet zo maar plaatsvinden.

Een door Aerosolv geleegde spuitbus kan willekeurig worden opgeslagen en hoeft dus niet volgens PGS15 in een brandvrije kluis te worden bewaard. Ziedaar twee belangrijke winstpunten.

Aerosolv is handbediend apparaat om gebruikte spuitbussen te legen en heeft niet meer plaats nodig dan 1m², de ruimte van een 200-litervat. In nog geen 10 seconden is de spuitbus veranderd van gevaarlijk afval tot schroot. Aerosolv wordt op een standaard 200-litervat geschroefd. Op de kleine aansluiting van het vat wordt een filter geschroefd dat de eventuele vluchtige koolwaterstoffen absorbeert. Zo is de veiligheid van de operator gewaarborgd. De pin die de bus doorboort is van vonkvrij materiaal. Het apparaat en het vat worden geaard om eventuele statische elektriciteit te voorkomen.