Afvalverzameling van gevaarlijke stoffen

Afvalverzameling van gevaarlijke stoffen blijft een ondergeschoven kindje. Hoewel de PGS15 voorschrijft dat afvalstoffen binnen het toepassingsgebied¹  vallen en dus in een brandveiligheidskast opgeslagen moeten worden, zien we vaak praktijkgevallen waarin de afvalvaten in een zuurkast of onder de zuurkast staan, in de standaard houten kastjes.
Gevaarlijk afval behoort in brandveiligheidskasten volgens de PGS15 en omdat we met een afvalstroom te maken hebben is het veiliger wanneer de afvalvaten geaard zijn en de brandveiligheidskast meerdere ventilatiepunten heeft. Hiervoor hebben we een speciale lijn brandveiligheidskasten, de Disposal Line².

In Duitsland moeten afvalvaten boven de 5L van geleidend materiaal zijn, in Nederland is dit niet verplicht. Dupa heeft sinds kort de mogelijkheid om transparante, wegwerpbare 10L jerrycans te impregneren in het Düperthal Disposal Line systeem. Dit betekent dat de Nederlandse markt de vertrouwde manier van afvalverwerking kan blijven hanteren, maar wel op een veiligere manier.

De Disposal Line is in meerdere modellen te verkrijgen. Van onderbouwkasten tot hoge brandveiligheidskasten, deze zijn te vinden onder “actieve opslag”.

2* [youtube https://www.youtube.com/watch?v=HoRe0f7azfM&w=560&h=315]


1*