BATTERY XL speciaal voor opslag van lithium-ion accu’s

VOLLEDIG GECERTIFICEERD!
Compartimenteren is de sleutel naar risico minimalisatie!

De Battery XL veiligheidskast is speciaal gebouwd voor de veilige opslag van lithium-ion accu’s. De kasten hebben een aantal extra functies die de veiligheid en het werkcomfort vergroten. Een speciaal kenmerk is dat de deuren automatisch sluiten, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast; een belangrijke extra in de opslag van lithium-ion accu’s die zelf kunnen ontbranden in geval van storingen. Wanneer een lithium-ion accu daadwerkelijk ontbrandt, is blussen géén oplossing. Het chemische proces dat gaande is in de accu moet zelf tot een eind komen. De enige oplossing is de brand beheersbaar maken door ze te compartimenteren. Hierdoor wordt de kans op een kettingreactie (Thermal Runaway) tussen verschillende lithium-ion accu’s, tot het minimale beperkt. Daarnaast wordt de kast volledig afgesloten en is deze door de gebruiker niet meer te openen, dit omdat er zure gassen vrijkomen bij het ontbranden van een accu.

Het monitoren van je accu’s is dan van essentieel belang. Een uitbreiding met het SmartControl systeem zorgt ervoor dat elk compartiment wordt gemonitord. Elk vak heeft ook zijn eigen warmtedetectie, hierdoor wordt er adequaat gereageerd en treedt de kast in werking. Het SmartControl is uit te breiden met een sms-functie die de brandweer en de gebruiker meteen waarschuwt wanneer een accu uit zichzelf ontbrandt of aan het opwarmen is.

In de Battery XL kunnen we laadstations aanbrengen, zo kunt u de accu’s op de meest veilige manier opladen. Elk compartiment is gekoppeld aan een aparte groep, welke uitgeschakeld wordt wanneer er een calamiteit ontstaat.

De Battery XL is volledig gecertificeerd volgens de NEN EN 14470-1 met een brandwerendheid van 90
minuten van buiten naar binnen.

Specificaties:

  • deuren sluiten automatisch als er brand in de kast ontstaat of daar buiten
  • deuren vallen altijd in het slot
  • deuren vallen in extra vergrendeling bij een calamiteit
  • natuurlijke ventilatie om overdruk en zure dampen af te voeren
  • voorzien van brandwerende, geïsoleerde compartimenten; minimaliseert ‘Thermal Runaway effect’
  • maximaal 8 compartimenten, 2 bodemopvangbakken en roosterinzet

BEKIJK HIER DE MODELLEN VAN DE BATTERY LINE

De Battery laadstations kunnen onder de Mia/Vamil regeling vallen. Voor alle ondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken heeft de overheid deze subsidiemogelijkheid in het leven geroepen.
*vraag naar de voorwaarden

Filmpje BATTERY LINE

Filmpje over wat er gebeurd in geval van calamiteiten
[wpvideo QKM4YokR]