Viruskiller op de werkvloer! Desinfectie voor ziekteverwekkers.

Dupa Veiligheidstechniek presenteert de Comvat duo3- robot, een desinfectiesysteem voor laboratoria, cleanrooms, ziekenhuizen en zorginstellingen die hun desinfectieprocessen willen verbeteren. De robot maakt gebruik van UV-C licht en een ozon-desinfectiesysteem, twee beproefde technologieën in contactloze desinfectie voor het inactiveren van virussen, bacteriën en schimmels.

Er is keuze uit drie desinfectiestanden uitgaande van het niveau van de virale belasting en de tijd. Naast UV-C en O3 (Ozon) is er de 360 Shadowless-modus die achtereenvolgens UV-C en O3 toepast voor totale desinfectie van de moeilijkste ruimtes. De actieradius bedraagt 4,5 meter, de vermogensdichtheid is meer dan 50 microwatt (μW) per vierkante centimeter. Een ruimte van 60 m² kan in één cyclus van 6 min ontsmet worden.

Dit systeem biedt een drievoudige veiligheidslaag met aanwezigheidsdetectie, O3-sensor en akoestisch en optisch alarm; track & trace voor integratie in het desinfectieplan; en berekent de desinfectietijd automatisch voor de betreffende ruimte. Het is eenvoudig te verplaatsen systeem op vier zwenkwielen. Bediening via een tablet, hiervoor is geen specifieke training vereist.

Highlights

  • De eerste en enige gecombineerde oplossing van UVC + O3
  • Drievoudige beveiliging: aanwezigheidsdetectie, ozonsensor en alarm (akoestisch en optisch)
  • Onmiddellijke integratie in bestaande reinigings- en desinfectieprocessen
  • Modulaire desinfectietijd afhankelijk van het kameroppervlak
  • Gemakkelijk te verplaatsen systeem met 4 zwenkwielen