‘Voor kwaliteit is maatwerk nodig’ Artikel uit het C2W weekblad.

Artikel C2W weekblad | 5 augustus 2021

De coronacrisis heeft Dupa Veiligheidstechniek niet in de weg gezeten.

De testsamenleving deed de vraag naar allerhande apparatuur – flowkasten voor het hanteren van corona-samples en brandveiligheidskasten voor opslag van ontsmettingsalcohol – stijgen. “We werden de afgelopen anderhalf jaar door veel nieuwe partijen benaderd”, zegt Job Wilten. “Bijvoorbeeld voor levering van biologische veiligheidskasten van het Britse bedrijf Monmouth. Wij konden deze kasten ondanks corona en Brexit relatief snel installeren in verschillende corona-teststraten.”

Het bedrijf uit Etten-Leur heeft sinds de oprichting in 1977 vooral naam gemaakt met de opslag van gevaarlijke stoffen in brandveiligheidskasten van de Duitse fabrikant Düperthal. “Steeds vaker kregen we de vraag of wij ook oplossingen voor het werken met gevaarlijke stoffen hadden. Vandaar dat wij in 2016 gestart zijn met het leveren en installeren van flowkasten van Monmouth”, zegt Pieter Wilten, directeur-eigenaar van Dupa. “Die activiteit is inmiddels uitgegroeid tot een nieuwe tak: Dupa Air. We leveren nu bijna alles op het gebied van het afvoeren van gevaarlijke dampen, waarmee we de veiligheid kunnen waarborgen van het product én de operator.”

“We zijn die markt met name met recirculerende zuurkasten opgegaan”, zegt Job Wilten, die in 2016 bij zijn vaders bedrijf in dienst trad. “Dat zijn mobiele, energiezuinige systemen met een eigen ventilator, filterblok en sensoren, die je in een dag kunt plaatsen.” Tot eind 2022 zal DUPA dertig smalle recirculatiesystemen bij het AMC Amsterdam installeren in medicijnkamers voor de formulering van geneesmiddelen. “Dat is onze eerste grote opdracht met dit nieuwe product voor een nieuwe klant, en echt een heel mooi project.”

Of het nu zuurkasten of veilige opslag of onderhoud betreft: het klantcontact begint altijd met een goed gesprek, zegt Pieter Wilten. “In het voortraject willen we eerst in kaart brengen wat een klant nodig heeft. Daarom vind je op onze site ook geen bestelcatalogus met prijzen. Voor kwaliteit is maatwerk nodig, en als kleine, platte organisatie kunnen wij dat als geen ander leveren.”